Így lehet kedvezményesen nyaralni a Balatonnál (penzcentrum.hu)

A magyarok több mint 70 százaléka tervezi, hogy idén valahol az otthonán kívül tölt el pár napot pihenés, kikapcsolódás céljából, ugyanakkor egy átlagos négytagú családnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia: úgy tűnik, a tavalyinál is drágábbak lesznek a szállások. Vannak azonban olyan lehetőségek, melyek segítségével a piaci ár töredékéért nyaralhatnak a családok, sőt a kisnyugdíjasok akár ingyen is, méghozzá az önkormányzatok segítségével.

 

Egy friss felmérés szerint a magyarok 71,7 százalék a tervez utazni 2021-ben a koronavírus-járvány visszaszorulása esetén: 10,7 százalék külföldre, 40,2 százalék belföldre, 20,8 százalék pedig külföldre és belföldre is utazna nyaralási célból úgy, hogy legalább egy éjszakát távol tölt az otthonától. A megkérdezettek több, mint harmada (34,2%) a koronavírus-járvány időszakában úgy döntött, hogy nem utazik. Ennek a döntésnek az elsődleges oka a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások, vagyis a válaszadók szerettek volna utazni, de ez nem volt lehetséges. 29,4 százalék a járványtól való félelem és nem az utazási korlátozások miatt nem utazott, további 18 százalék pénzügyi megfontolásból döntött az otthonmaradás mellett, más felmérések szerint ez az arány inkább 60 százalék körül van – de tény, hogy egy viszonylag masszív rétegnek idén egészen biztosan nem telik kikapcsolódásra…

Az erre vonatkozó számítások szerint nagyjából egyhavi költségvetését kell megspórolnia a családnak, hogy ki tudjon fizetni egy hét szállást a Balaton partján. Persze vannak olcsóbb területei is az országnak, számtalan vízparti üdülőtelep várja a pihenni vágyókat, és akár még a sátrazást is élvezni fogják a kicsik, vannak azonban olyan kedvezményes, sokak számára elérhető lehetőségek, amelyekről kevesen tudnak. Sok önkormányzat rendelkezik ugyanis saját ingatlannal az ország különböző pontjain, melyet nem csupán az önkormányzati dolgozók, de több helyen a kerületi, városi lakoson rendelkezésére bocsátanak rendszerint kedvezményesen, bőven a piaci átlagárak alatt.

A további részletek itt elolvashatók.