Így halad Veszprém impozáns kulturális beruházása (magyarepitok.hu)

Látványos videót osztott meg Facebook-oldalán a veszprémi VEMÉV-SZER Építő – és Szerelőipari Kft. a megyeszékhely jelentős építkezéséről, a Csermák Antal Zeneiskola felújításáról (a videót eredetileg Porga Gyula polgármester publikálta). A VEMÉVSZER zenei intézményen dolgozik a Modern Városok Programban.

 

A beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást a Modern Városok Programban biztosítottak: a munkálatok már láthatóan jelentősen előre haladtak a 900 gyermek zenei fejlődését szolgáló, Óváros tér 9. alatt található intézményben.

Az iskola kulturális központ is egyben: Veszprém belvárosában 200 fős hangverseny teremmel és 50 fős kamarateremmel szolgálja ki a koncertlátogatókat.

Több mint 100 éves intézmény fejlődik tovább

Az 1916-ban alapított alapfokú művészetoktatási intézmény 1955-ben vette fel Csermák Antal hegedűművész, zeneszerző nevét. Most a VEMÉVSZER munkájával képzései körét is bővíti:

a fejlesztéssel balett- s jazzoktatás is indul a zeneiskolában.

A várhatóan 2021 őszére elkészülő projektben többek között 384 négyzetméterrel növelik az alapterületet és 4 új hangszeres termet is átadnak. Számos más fejlesztés és általános felújítási munkák mellett az iskola földszintjében az aulához kapcsolódó kávézót is átadnak.

Az akusztikai megoldásokra a kulturális központ funkciója miatt pedig különös figyelmet fordítanak.