Így érdemes óvni a nyaralót – a betörők szerint (likebalaton.hu)

Felmérések szerint a betörések időszaka előtt állunk: a hosszabb, sötétebb estéken gyakrabban csapnak le a bűnözők. Szakértők szerint a közelgő óraátállítás egyfajta emlékeztetőként kell, hogy működjön: jobban oda kell figyelnünk otthonunk védelmére. Különösen igaz ez a nyaralókra, ahol egyelőre még ott vannak az értékes műszaki berendezések is, hiszen egy-egy szebb hétvégét még szívesen töltünk ott – olvasható a likebalaton.hu-n.  


Számos olyan dologgal óvhatjuk otthonunkat a betörőktől, amelyek sokszor egy fillérünkbe sem kerül – írja a borsonline.hu. Alapvetően hasznos a célra bármilyen megfigyelőrendszer, riasztó, de akár a szomszédunkat is megbízhatjuk a feladattal, vagy csak egyszerűen közölhetjük vele, mikor nem tartózkodunk otthon.

Egy biztosítótársaság összehívott egy csapat exbetörőt, akiktől megkérdezték: hová érdemes rejtenünk legbecsesebb értékeinket.

Egyhangú véleménnyel tanácsolták a felmérés alanyai, hogy értékeinket ne túl egyértelmű helyekre rejtsük el. Kerüljük például a nappaliban található fiókokat, és a ruhatárolókat. Válasszunk inkább random módon: jó rejtekhelyként szolgál egy müzlisdoboz, egy tésztatartó, vagy akár egy gyerekjátékokkal teli tároló is.

A betörők első célállomásai mindig a legnagyobb helyiségek: például a nappali és a konyha, ezért ott nem érdemes értékeket hagyni. A széfeket különösképp tudják, hol kell keresni.

A cikk folytatása itt elolvasható.