Így búcsúzik a balatonlellei BL YachtClub eddigi vezetője, Tóth Balázs

„Vége. Átadtuk a területet. Még Luszi hajó is más kikötőbe hajózott” – írja Tóth Balázs, a Balatonon több új kezdeményezést jegyző vállalkozó, a balatonlellei BL YachtClub eddigi vezetője közösségi oldalán, aki az alábbi levéllel búcsúzik, egyfajta magyarázatot is adva a döntésére:

Búcsúzom, és köszönöm az elmúlt 13 évet.
Álmodtam egy helyet…
Egy szép téli napon a Boden-tó partján – Lindauban sétálva álmodtam egy helyet. Egy helyet, ami tele van mosolygó arcokkal, ami egész évben él, ahol az év minden napján van mit csinálni. Amikor a jelenlegi tulajdonos a CIB Banktól megvásárolta , és átvettük a kikötőt, alig állt benne 80 hajó. Az első négy év masszív vesztesége után jött a COVID. Ennek ellenére – folyamatos ellenszélben – tulajdonosi támogatás nélkül építettem a BL YachtClubot, és mentem az utamon. Folyamatosan azt hallgattam nem kell wellness, nem kell jégpálya, nem kellenek programok, ezek csak a pénzt viszik. Ezzel az állítással nehéz vitatkozni. Nem foglalkozva a negatív energiákkal mégis eredményeket értünk el, a BL országos hírű lett. Programok, szolgáltatások, jótékonysági akciók, még felsorolni is nehéz mi mindent csináltunk. A híres elefántfürdetés, a Balatonlellei Karácsonyi Vásár, a Téli Vitorlás Versenysorozat, a GasztroPiknik sorozat, a Balaton első műjégpályája, a vízre épített látvány szauna, Luszi, a Balaton első egész évben működő hajójárata, és még sorolhatnám. Emellett a BL YachtClub a hírekben is sokat szerepelt, a média megkerülhetetlen balatoni szereplője lett. Úttörők voltunk, és most pont az történik a Balaton körül önkormányzati pénzből, amit mi évekkel ezelőtt saját erőből elkezdtünk. Van mire büszkének lenni. Kár, hogy az évek alatt ezt csak az nem értékelte, akinek a legtöbb hasznot hozta a fanatizmusom.
Az idei évben – talán pont azért, mert a BL YachtClub az elmúlt 13 év munkájának köszönhetően a helyére került – a tulajdonos egy új bérleti konstrukcióval állt elő, amire én nemet mondtam. Ezután felajánlottak egy alkalmazotti pozíciót a YachtClub vezetésére, amit köszönettel és tisztelettel visszautasítottam. A többi már történelem. Tegnap végérvényesen átadtuk a területet, még Luszi hajó is más kikötőbe hajózott.
„Az ikigai egy japán fogalom, sokak szerint a hosszú élet titka! Az ikigait úgy ragadhatjuk meg, mint azon tényezők metszetét, amelyeket szeretünk csinálni, amelyeket jól csinálunk, amelyekre a világnak szüksége van, és amelyekért megfizetnek bennünket. Ezen halmazok közös része adja a mi saját ikigainkat.”
A BL YachtClub volt az én ikigai-om. Mert álmodtam egy helyet. Jó volt álmodni, most már ideje felébredni!
Az új évre azt kívánom, hogy mindenki találja meg azt a BL YachtClubot, amit megálmodott magának! Viszlát BL YachtClub, hiányozni fogsz
– írja Tóth Balázs a közösségi oldalán.
Tóth Balázs búcsúzik a távozó Luszi hajóról (Forrás/Facebook)