Idén Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

A 45. magyar körverseny május 8-án a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal indul, majd Tokaj-Kazincbarcika (162 km) etap következik. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról Kékestetőre tekernek fel a bringások (183 km), majd a Budapest és Etyek közötti 166 kilométeres táv vár a mezőnyre.A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófokról Pécsre 173 kilométert teljesítenek a kerékpárososok. 

Siófok városa nagy örömmel látja ismét vendégül a nemzetközi kerékpáros mezőnyt, meglepetés programokkal színesítik a rajt előtti délelőttöt – közölte a város a hirbalaton.hu-nak küldött közleményében.

Siófok ikonikus Fő teréről, a Víztorony lábától indul a mezőny május 12-én vasárnap délben. A rajt előtt bemutatkoznak a csapatok, igazi világsztárok is érkeznek a mezőnyben. A legjobb versenyzők idén is Magyarországon készülnek fel a világ leghíresebb kerékpárversenyére, a Tour de France-ra. A mezőnyben olyan világsztárokkal találkozhatunk, mint a 34-szeres Tour de France szakaszgyőztes Mark Cavendish, vagy a háromszoros világbajnok Peter Sagan. De nem hiányozhatnak a magyar versenyzők sem. A 2024-es Tour de Hongrie mezőnyében 8 WorldTeam, 8 ProTeam, 3 Continental Team és a magyar válogatott kapott helyet. A rajt előtti órákat az Airforce Tánciskola látványos bemutatója, Furák Krisztián többszörös BMX magyar bajnok mutatványai és a siófoki Balaton Táncegyüttes műsora teszik még izgalmasabbá, látványosabbá a nyár fővárosában.

Az ünnepélyes rajtceremónián dr. Lengyel Róbert polgármester vágja át a start szalagot, majd a mezőny lassú rajttal felvezetés mellett szeli át Siófokot, egészen Kiliti végéig testközelből követhetjük a mezőnyt. A szervezők és Siófok városa is vár minden sportrajongót, érdeklődőt a siófoki útvonal mentén a Fő tértől a Beszédes Sióhídon át a 65-ös út városi és Kilti szakaszán.