Idén is lehet pályázni a magyarországi falumegújítási díjra (MTI)

Idén is lehet jelentkezni a magyarországi falumegújítási díjra, a pályázati kiírást szerdán tették közzé a kormányzati portálon. A pályázatok szeptember 27-ig nyújthatók be – közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

Azt írták: a pályázat célja, hogy megtalálják azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló fejlesztéseket hajtanak végre. Hozzátették: a tárca célja, hogy példák bemutatásával, információk cseréjével javítsa a falumegújítást végző községek eredményeit, és a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

Emlékeztettek: az idén tizedik alkalommal meghirdetett magyarországi falumegújítási díj-pályázat ezúttal is az európai falumegújítási díj pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki. A pályázóknak egy konkrét időszakra vonatkozóan kell bemutatniuk kiinduló helyzetüket és az időszak végére elért eredményeket – írták.

Közölték azt is, a pályázaton egy-egy település önállóan vagy több, összesen legfeljebb 20 ezer lakosú település együttműködő csoportként egyaránt indulhat. Az elismeréseket jövő tavasszal adják át.