Idén is folytatódnak a fejlesztések Csopakon (balaton.vehir.hu)

A tavalyi jelentős fejlesztések után idén is számos beruházás megvalósítását tervezik Csopakon. Az idei elképzelésekről Ambrus Tibor polgármestert kérdezte a balaton.vehir.hu munkatársa.

-Az utóbbi években rendkívül dinamikusan fejlődik a belföldi turizmus, mit tesznek annak érdekében, hogy az egyre növekvő mennyiségi és minőségi igényeket kiszolgálják?

Csopak adottságainál fogva az ide látogató vendégek mennyiségét nem tudja növelni, úgyhogy mi mindig a minőséget próbáltuk előtérbe helyezni, a már említett beruházások is mind ezt szolgálják. De ezt szolgálja a közterületek gondozottsága, a játszótereink, funkciókkal ellátott köztéri parkjaink (fitnesz, mezítlábas ösvény, stb.) és ide tartozik a település biztonságának a fokozása és a színvonalas programok is.

-Milyen jellegű beruházások, pályázatok valósulnak meg a településen?

Folytatjuk a tavaly megkezdett beruházásokat, így a Civil Ház felújítását, az Egészséges Csopakért programot. Szeretnénk új orvosi eszközöket beszerezni. A strandon további felújításokat tervezünk, egy vizesblokkot újítunk fel, kültéri öltözőket építünk, térburkolatot növelünk. Szeretnénk, ha egy nagyobb homokfövenyt is ki tudnánk alakítani. A cél idén is az ötcsillagos Kék Hullám Zászló elnyerése, azaz maradjunk a legjobbak között.

És hogyha a vágyakról is lehet kicsit beszélni, akkor szeretnénk, ha a körforgalom tervezése olyan állapotba kerülne, hogy kivitelezésről tudjunk beszélni. Szeretnénk egy bölcsődét építeni az óvodához kapcsolódóan. Figyelemmel kísérjük a pályázatokat, folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeinket és a beruházásokat ehhez is fogjuk igazítani.

-Mennyire van összhangban a helybéliek elképzelései és az önkormányzat rövid és hosszú távú tervei?

Amióta polgármester vagyok, többször tartottunk fórumokat, kifejezetten a település jövőjének, a település irányának a meghatározásáról, ahol mindenki elmondhatta a véleményét és a testületek ennek figyelembe vételével határozták meg Csopak jövőképét, jövőjét.

Számunkra a legfontosabb, hogy akik „használják” ezt a települést, legyen csopaki állandó lakos, ingatlan tulajdonos vagy csak egy-két napra ide érkező, az itt léte alatt jól érezze magát a szó legszorosabb értelmében.

A teljes cikk itt olvasható el.