Idén először szerveznek Tóátúszást Hévízen (tvkeszthely.hu)

Jövő héten rendezik meg az egész kontinensen az Európai Sporthetet. Az Európai Bizottság által létrehozott esemény lényege, hogy mozgásra ösztönözze a lakosokat. Idén a Magyar Fürdőszövetség is csatlakozott a kampányhoz, így többek között a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház is változatos programokkal várja az érdeklődőket. Hévízen idén először egy rehabilitációs záróprogramként szervezik meg a Tóátúszást, amelyen egy órát kapnak a résztvevők 100 méteres táv teljesítésére.

A hévízi Tófürdő területén vízitornát, Tókerülő Nordic Walkingot és többek között gerinctornát is fognak szervezni a jövő héten. Minden napra terveztek sportolási lehetőségeket, melyekre nem csak a pácienseket, a környékbeli lakosokat is várják.
A jövő heti eseményről sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők pénteken. Mint elhangzott, a betegek számára is könnyen teljesíthető feladatokkal készülnek. Záróprogramként szervezik meg a Tóátúszást, melyhez hasonlót még soha nem rendeztek.
„Azért van a felhívásban is idézőjelbe téve, mert ez a tóátúszás ez 100 méter úszást tesz lehetővé, követel a résztvevőktől. Ez a 100 méter az A épület keresztjétől indul és az I épület óratoronyhoz van érkezés. A résztvevőknek egy órájuk van a távon teljesíteni, úgy, hogy a vízimentőszolgálat biztosítja a résztvevők biztonságát” – mondta el dr. Csiszár Béla az esemény mentora.
Az intézmény első alkalommal csatlakozott az Európai Sporthéthez. Dr. Kvarda Attila főigazgató elmondta, a program során igyekeztek olyan mozgásformákat kitalálni, melyek a kórház profilját is hangsúlyozzák a sport népszerűsítése mellett. „Mi egy egészségturizmust végző intézet, rehabilitációt végző intézet vagyunk. Azért is tartottuk fontosnak, hiszen mozgásszervi rehabilitációval foglalkozunk és azon mozgásszerveknek az elváltozásaival, betegségeinek a rehabilitációival, amelyeknek mind a megelőzésében, mind pedig egy elért gyógyulási szint fenntartásában rendkívül fontos a mozgás”- mondta.
A hévízi események ingyenesen látogathatóak, de a vízitorna, a gerinctorna és a Tóátúszás csak Tófürdő belépő megváltással vehetők igénybe. Az Európai Sporthét célja, hogy minél több emberrel megismertesse a sport örömét és a mozgás fontosságát. Az országban összesen 546 eseményhez csatlakozhatnak az érdeklődők, Zala megyében 74 lehetőség nyílik a számukra. A programokról az esemény honlapján találhatnak bővebb információkat az érdeklődők – adta hírül a Keszthelyi TV.