Idén először lesz doktoranduszfesztivál Keszthelyen (zaol.hu)

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) idén először rendez saját szervezésű fesztivált értelmiségi fiatalok számára, Keszthelyen, augusztus 15–18. között.


A rendezvény fő célcsoportját doktoranduszok, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók alkotják, de különös figyelmet fordítanak a mesterszakos hallgatókra, a szakkollégistákra, a TDK-sokra is, akik az utánpótlását biztosítják a doktori képzésnek, tágabb értelemben pedig a tudományos életnek. Az értelmiségi fiataloknak a testi-lelki feltöltődésen és a szórakozáson túl a szakmai kíváncsiság kielégítésére is lesz lehetőségük.

A rendezvény fősodrában a mesterséges intelligencia és az innováció témaköre áll. A szakmai nap (augusztus 16.) fővédnökségét Palkovics László ITM miniszter vállalta. Egy interaktív mesterséges intelligencia kiállítást, illetve startup szimulációs versenyt is terveznek. A program részét képezik a pályakezdő kutatók számára szervezett előadások, melyek célja, hogy a tudományos pályát újonnan elkezdő fiatal doktoranduszok tájékoztatást és segítséget kapjanak a doktori képzést érintő valamennyi témában – írja a zaol.hu.

A fesztivál arca, egyben nagykövete Vastag Csaba előadóművész lesz, tájékoztatott Szabó Péter, a szövetség elnöke.