Ide menekül a magyar: Eger, Hévíz, Hajdúszoboszló (Index.hu)

Egy hosszú hétvége remek alkalom lehet a pihenésre, a járványhelyzet azonban az ilyenkor jellemző a utazási szokásokat is átírta.

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbb – október elején – közzétett adatai szerint augusztusban a koronavírus hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 71,3 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2,1 százalékkal mérséklődött. Az összes vendégéjszaka 81 százalékát a belföldi vendégek töltötték el.

A szálláshelyek forgalma együttesen 33,2 százalékkal maradt el a tavaly augusztusitól. Az előző év azonos hónapjához képest idén augusztusban a vendégszám 916 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 2,5 millió volt.

Az öt kereskedelmi szálláshelytípusból (szállodák, panziók, kempingek, üdülőháztelepek, valamint közösségi szálláshelyek) a panziók után a szállodákban és a kempingekben is több vendégéjszakát regisztráltak, mint az előző év azonos hónapjában.

Tízből 6 éjszakát szállodákban töltöttek, ahol a növekedés mértéke 2,8 százalékos volt. A panziókban 13, a kempingekben 15 százalékkal több éjszakát regisztráltak. A közösségi szálláshelyeken az előző év augusztusi forgalom fele jelentkezett. A legnépszerűbb turisztikai régió a Balaton volt.

A teljes cikk itt található.