Húsz éve szentelték fel Hévíz protestáns templomát (zaol.hu)

„Tél volt, hó esett, és jöttek az ünnepek.” Miképpen most, úgy húsz esztendeje is. S az akkor átadott „Ajándék” ma is szolgál: a protestáns ima háza a világhírű fürdővárosban.

Hévízen járunk, évfordulót ünnepelni jöttünk, hálaadó istentiszteletre: szinte napra pontosan két évtizede szentelték fel a város protestáns templomát, amely azóta otthont ad a református és az evangélikus gyülekezetnek. Csak az Úristen tudja, a szakrális térben ez idő alatt hányan nyerték el áldását. Ami biztos: az elmúlt húsz évben több ezer istentiszteletet tartottak e falak között, tudjuk meg Dieter Bögeltől, a német ajkú evangélikus gyülekezet lelkipásztorától. A hévízi ugyanis nem csak a magyar Ige háza, német ima is gyakorta felcsendül a barátságos belső térben.

– Mi, német evangélikusok végtelenül hálásak vagyunk a magyarországi evangélikusoknak és reformátusoknak, hogy lelki otthonra találhattunk itt, és nem egy átmeneti szállást kaptunk – hangsúlyozta a lelkész, kiemelve: jövő májusban a német evangélikusok ugyancsak húszéves jubileumukat ünneplik Hévízen.

A teljes cikk itt található.