Húsvétkor is a Balatonnál lesznek a legjobb programok – a likebalaton.hu szerint

Húsvétkor is színes a Balaton programkínálata. A likebalaton.hu a legjobbakból válogatott. 

 

Április 15., péntek

Húsvét és Nyuladalom Siófokon – pénteki programok

Családi programok, táncbemutatók, koncertek és sok izgalmas gyermekprogramok a húsvéti hétvégén Siófokon, a Fő téren. Nagypénteken koncerttel várják az érdeklődőket.

Április 16., szombat

Húsvét és Nyuladalom Siófokon – szombati programok – Koncertek és sok izgalmas gyermekprogram várja az érdeklődőket. Szombaton Szirtes Edina, majd Péter Szabó Szilvia ad koncertet Siófok Fő terén.

Tavaszi Tördemici Találka, Badacsonytördemic – Írókázz hímes tojást, táncolj, focizz és tudj meg mindent a balatoni húsvéti hagyományokról a Tördemic Néptáncegyüttes rendezvényén. A rendezvényen húsvéti hagyományokról hallhattok előadást, természetes anyagokkal festhettek, írókázhattok húsvéti tojásokat, népi “tojásos” játékokat próbálhattok ki és természetesen a táncház sem maradhat el. Az Én Húsvétom címmel rajz- és saját ihletésű locsolóvers-mondó versenyt hirdetnek.

Borbarangolás Badacsonyban, Badacsonytomaj – A borvacsorákon a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is.

Nagy családi Húsvétolás Balatongyörökön – Tojásfestés, húsvéti dekoráció készítés és vidám játékok várnak rátok a rendezvényen.

Húsvéti családi nap Rádpusztán, Balatonlelle – Egész nap zene, jókedv, gyerekprogramok, kreatív foglalkozások, állatsimogató Balatonlelle-Rádpusztán, a Gasztro Élménybirtokon.

Várkapunyitó a Szigligeti várban, Szigliget – Zenés előadások, bábjátékok, apródavatás várja a gyerekeket, de a felnőttek számára is remek kikapcsolódás vár. A rendezvényre hagyományőrző csoportokat, néptánc együtteseket, régi zenei együtteseket, vásári komédiásokat hívnak.

Vezetett bortúra Badacsonyban, Badacsonytomaj – Pincéről pincére járva borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze számodra. Családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg pazar látvány kíséretében. Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az itt élő emberekről.

Füredi flódni – séta kóstolóval, Balatonfüred – Ahogy a flódniban az alma, dió, mák és szilva, úgy élt egymás mellett Balatonfüreden másfél évszázadon keresztül a katolikus, református, evangélikus és az izraelita hitközség.

Az első hajó fogadása, Balatonfüred – Ajándék hajózással kedveskednek az utasoknak az idei menetrendi hajózás nyitónapján.

Április 17., vasárnap

Éljenek a nyuszik! – mesejáték, Balatonfüred – A Mesekocsi Színház zenés, díszletes mesejátékkal várja a gyerekeket.

Nyuszifül Fesztivál, Gyenesdiás – A gyenesdiási élménypark udvarán várják a családokat egy közös húsvéti készülődésre, vidámságra, természetesen lehet kis bárányokat és nyuszikat is simogatni.

Holdfénytúra a Badacsonyon, Badacsonytomaj – Ismét egy holdfénytúra, friss színek, illatok, fantasztikus élmények fogadnak az alkonyi, esti hegyen. Nincsen felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes estét a Badacsony tetején tölteni.

Húsvét és Nyuladalom Siófokonvasárnapi program – Tojás- és Nyúlfutam, valamint Tojáskirály-választás is lesz Siófok Fő terén, ahol este a Swing á la Django Szőke Nikolettával és Gájer Bálinttal ad koncertet

Április 18., hétfő

Játékok húsvétkor, Balatonfüred – Hagyományok és szórakozás ötvöződik ezen a családi programon.

Interaktív parfümtörténeti előadás és illatkóstolás, Balatonfüred – A parfümtörténet felvázolása a húsvét tükrében, 15-20 illaton keresztül, egy kis kultúrtörténeti kitekintéssel. Miképp tükrözi a szaglásunk a lelkünk állapotát? Mit árul el rólunk mindez? – többek között ezekre a kérdésekre segít megtalálni a választ Lipovszky Csenge, a Scent Poetry illatesztétája.

Húsvét és Nyuladalom Siófokon – hétfői program – Gyermekprogram, táncszínházi produkció, népzene és Caramel koncert várja az érdeklődőket a négynapos fesztivál utolsó napján Siófokon.

Húsvéti locsolófutás, Balatonederics – A láb mindig kéznél van, mondják a szervezők, akik egy 8 km-es húsvéti futásra várják a sportolókat. Ha sok volt a fonott kalács és a füstölt sonka az ünnepek alatt, most ledolgozhatod, vagyis futhatod magadról a felesleges kilókat.

Majorbéli Húsvéti Piknik, Keszthely – Húsvéti tojás keresés, locsolás, családi játékok és természeten simogatható nyuszik is várnak rátok a majormúzeum családi programján.

Játékok húsvétkor, Balatonfüred – Hagyományok és szórakozás ötvöződik ezen a családi programon.

 

Többnapos és folyamatosan látogatható programok

Húsvét Balatonalmádiban, április 14-16., csütörtöktől szombatig – Kézműves programok és városismereti séták is várják az érdeklődőket Balatonalmádiban. A tavaszi szünet első napján több kézműves technikát is kipróbálhatnak a gyerekek. Az elkövetkezendő két napban pedig vezetett városismereti séták indulnak: pénteken Villa, szombaton Mediterrán sétára invitálják az érdeklődőket.

Húsvét Balatonfüreden – művészet és kézműves műhelyek, április 14-16., csütörtöktől szombatig – A tavaszi szünet idejét ünnepváró kézműves foglalkozásokkal is gazdagítják.

Húsvét a fürdőben, Zalakaros, április 14-19., csütörtöktől vasárnapig – Színes húsvéti kavalkád vár a zalakarosi fürdőben, vízi tánc, csúszda verseny, kártyapartik és bulik szórakoztatnak a tavaszi szünetben.

A római hadsereg évszázadai – kiállítás, Keszthely, április 15-ig – Életnagyságú bábuk, sisakok és kardok, látványos diorámák segítségével ismerkedhetsz a korszakkal. Merülj el a múltban is a hévízi fürdőzés után.

Korzó Húsvét, Zalakaros, április 15-17., péntektől vasárnapig – A nyuszis programok mellett zalai borházak és kézműves vásár is várja a családokat a zalakarosi húsvéti hétvégén.

Tavaszi vakáció és húsvét a Follyban, Badacsonytomaj – Virágillat, ezer színben pompázó évelők, élettel teli, örökzöld kert, vidám tavaszi programok – a Follyban ezzel köszöntik a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot.

Húsvét a Festetics-kastélyban, Keszthely, április 15-18., péntektől hétfőig – Családi kincskereső séták, lovasprogramok, játszóház és koncert is vár rád a hosszú hétvégén a varázslatosan szép barokk kastélyban.

Húsvéti forgatag Hévízen, április 15-18., péntektől hétfőig – Ugrálóvár, népi játékok, tojáskeresés, gasztro-kínálat és koncertek várnak ránk a húsvéti hosszú hétvégén Hévízen, zenél a HelloKids zenekar valamint a Zsödi duó és Szabó Siklódi Lia.

Sirály Art – kiállítás, Fonyód, április 20-ig – A Sirály Art Képző- és Iparművészeti Kör kiállításának megnyitója a Fonyódi Művelődési Központban.

A szenvedéstől a feltámadásig kiállítás, Balatonfüred, május 29-ig – A Balatonfüreden született művésznő Lourdes-i keresztútjának alkotásai tekinthetőek meg a tárlaton.

Herend Echo kiállítás, Tihany, június 12-ig – A híres-neves herendi porcelánokból láthat válogatást a közönség a Tihanyi Bencés Apátságban.

A Királyőrző Apátság élménytúra, Tihany, december 31-ig – Csoportokat vár az apátság az újdonságokkal bővített élménytúrára, melyen előzetes jelentkezéssel lehet részt venni.

A likebalaton.hu összaállítása itt megtalálható.