Hobbi szőlész-borász képzés a Szent György-hegyen

A borász leszek program a kézműves, minőségi magyar házibor térhódítását tűzte ki célul, hogy a családi kisbirtokok, présházak és pincék ismét megteljenek  élettel, alkotással, barátsággal és örömmel. A szőlőültetvény megtervezésétől a konkrét szőlészeti és borászati feladatokon át, az elméleti ismeretek és gyakorlati fogások elsajátításáig a kézműves borászat teljes palettáját lefedi a tanfolyam.

A Szent György-hegy tangazdaság és kézműves pincében szervezett borász leszek program az alapoktól tanítja meg a kézműves borászkodás és a szőlőművelés fortélyait azoknak, akik kiskerti viszonylatban saját részre szeretnének minőségi házibort készíteni. A borászjelöltek megismerkednek az egyik legérdekesebb mesterség alapjaival, megszerzik a szőlőültetvény gondozásához, környezetkímélő fenntartásához szükséges tudást, megtanulják az alapvető pincemunkákat, szüretelnek és persze elkészítik a saját borukat is.

A szőlészet és kézműves borászat alapjai kisebb lépésekben is elsajátíthatóak: a 4 különböző workshop, azaz gyakorlati kurzus lefedi a teljes palettát a szőlőültetvény telepítésétől kezdve, a szőlő éves munkáin keresztül, a kézműves borkészítésig. Az egynapos workshopok mindig az aktuális, szezonális szőlészeti és borászati teendők időpontjához igazodnak. A jelentkezők igényéhez alkalmazkodva több workshop-ot is szerveznek hétköznapi és hétvégi időpontokkal – írják honlapjukon.