Hobbi Pékek Találkozóját tartják Gyenesdiáson a hétvégén

Első ízben rendezik meg a Hobbi Pékek Találkozóját Gyenesdiáson. Az ötletgazda Somogyi Zoltán Max gasztroblogger a természetes alapanyagból készült ételek népszerűsítését is célul tűzte ki, amikor  elhatározta, hogy nemes versengésre hívja a saját készítésű kenyerek és péksütemények kedvelőit október második szombatján.

Az otthon sütött kenyér íze semmi máshoz nem hasonlítható, ráadásul lehetőség van arra, hogy csak természetes alapanyagok kerüljenek bele – mondta a hirbalaton.hu-nak a rendezvény házigazdája, Somogyi Zoltán Max. Hozzátette: sokan nem is gondolják, hogy milyen könnyen megtanulható a veknik, cipók vagy a különböző péksütemények, kiflik, zsemlék elkészítése. Ezért is döntött úgy, hogy ennek a rendezvénynek a keretében is megpróbálja szélesebb körben megismertetni az otthoni kenyérsütés előnyeit.

A “házi pékek” négy kategóriában nevezhetnek, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, saját készítésű, kemencében vagy sütőben sült termékekkel, melyeket magokkal, gyümölcsökkel is ízesíthetnek.

A gasztroblogger hangsúlyozta: bár lesznek nyertesek és díjak, elsősorban nem a versengés a legfontosabb, inkább egy jó hangulatú találkozó a cél, ahol az otthoni kenyér és péksütemény készítés fortélyain van a hangsúly.

A 10 jelentkező többféle produktummal készül a rendezvényre, így azoknak, akik csupán érdeklődőként érkeznek a találkozóra bőven lesz mit kóstolniuk, és miután a technikát ellesték, az általuk legízletesebbnek tartott kenyér, péksütemény receptjét is elkérhetik a versenyzőktől.

A Hobbi Pékek Találkozóját október 8-án, szombaton 14 órától rendezik meg Gyenesdiáson. Bővebb információ a programról itt található.

(20:00)