Hét végéig lebontják a botrányt kavaró pénztárépületet Balatonalmádiban

A BAHART hét végéig elbontja a mólón lévő pénztárépületet! Jövő héttől helyreáll a menetrend szerinti hajózás is – jelentette be közösség oldalán a térség országgyűlési képviselője.

(Fotó: Facebook/ Kontrát Károly)

 

Jó hírt mondok az Almádiaknak! A BAHART hét végéig elbontja a mólón lévő pénztárépületet! Jövő héttől helyreáll a menetrend szerinti hajózás is. Örülök annak, hogy a térség országgyűlési képviselőjeként a helyzet megoldásához hozzájárulhattam. A helyzet tanulsága, hogy ha a felek kölcsönösen tájékoztatták volna egymást, akkor talán nem jutunk el idáig.
– fogalmazott a Facebook oldalára feltöltött bejegyzésben Kontrát Károly.  A térség országgyűlési képviselője korábbi bejegyzésében kifejtette: az elmúlt napokban nagy felháborodást keltett Almádiban a mólóra épített pénztárépület (bódé). Hozzátette: támogatja, hogy az itt élők kérését vegyék figyelembe, ezért azonnali egyeztetést kezdeményezett a tulajdonos Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával, a BAHART vezérigazgatójával és Balatonalmádi polgármesterével.
Korábban a hirbalaton.hu is beszámolt róla, hogy egy hónap alatt épült fel engedély nélkül a balatonalmádi mólón egy oda nem illő, a kilátást jócskán elcsúfító kis épület. Az almádi képviselő-testület korábban egy akció keretében körbekerítette, ezzel tiltakozva az épület ellen, követelve annak elbontását.