Hegyi utat és konyhát újítottak fel Hegyestűn és Zánkán (veol.hu)

Zártkerti ingatlanok közötti, három kilométeres hegyi utat adtak át Hegyestűn csütörtökön. Szalagátvágással felavatták Zánkán a negyvenéves Kétnyelvű Német Nemzetiségi Óvoda-Bölcsőde konyháját, amelynél a két éve kezdődött, 60 milliós felújítást most fejezték be. A beruházásokat Kontrát Károly képviselő közbenjárásával valósították meg.

Az összefogást emelte ki Kontrát Károly miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője a három kilométeres útszakasz átadásánál, amely Hegyestűnél, illetve Monoszlónál található, a zártkertek között. Fontosnak nevezte, hogy a gazdák a kiváló minőségű terményeiket, a zöldséget és gyümölcsöt el tudják vinni otthonaikba, illetve adott esetben elszállítsák a környék termelői piacaira. – A jövőben is támogatom a hasonló törekvéseket – fogalmazott a képviselő.

Filep Miklós, Zánka polgármestere és Varga Zoltán alpolgármester felidézte, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázatán nyertek el 10 millió forintot a zártkerteket érintő infrastruktúra felújítására. A munka 14 millióba került, a különbözetet Simon György polgármester vezetésével a monoszlói önkormányzattal együtt kipótolták. Eddig a rossz minőségű utat az eső gyakran elmosta, így azon közlekedni, terményt szállítani nagyon nehezen lehetett csak. Az út a stabil bazaltborítással teljesen megújult, már biztonságosan lehet közlekedni rajta egészen a hegy tetejére.

A teljes cikk itt.