Hátborzongató horrorfilmet forgattak Szentkirályszabadján (veol.hu)

A magyar-angol-amerikai koprodukcióban készült egész estés filmet 2 hétig forgatták a szentkirályszabadjai szellemvárosban.

A vérfagyasztó produkció középpontjában egy megtört férfi áll, Gil Spencer, aki felesége és újszülött lánya halála után magányosan tengeti az életét, melynek monotonitását csupán furcsa hobbija hivatott néha megtörni: a férfi elhagyatott épületeket keres fel és barangol be, melyekről gyakran videófelvételeket is készít. Egy nap azonban olyan felvételt talál a számítógépén, melyről szilárd meggyőződése, hogy nem ő készítette. A rejtélyes nyomok alapján egy szellemvárosra bukkan…

A drámai misztikus horrort a veszprémi Gallai József írta és rendezte, így talán nem is meglepő, hogy a film nagyrészben a szentkirályszabadjai szellemvárosban forgott (amelyről a veol.hu már korábban is készített hátborzongató összeállítást), Gallai József egyébként főszereplőként is feltűnik a 2019-ben debütáló filmben, további szerepekben Dunai Ágota, Peter Cosgrove, Boldog Beáta, Gallai Zsófia és Shawn Michael Clankie látható.

A veszprémi rendező a veol.hu kérdésére elmondta, hogy gyakorlatilag havonta változott a forgatókönyv szerkezete és négy lehetséges befejezés is készült hozzá, a helyszínek végleges kiválasztása sem volt egyszerű feladat. Szerencsémre elég sok elhagyatott helyszín, épület, sőt komplett falu és város található a közelemben, így aztán már hónapokkal a forgatás előtt lementem egy szál kamerával, vagy mobiltelefonnal és keresgéltem a megfelelő helyeket, ezzel egy időben pedig a producerek és a szereplők is folyamatosan érkeztek. Még Jeremy Theobald, Christopher Nolan első filmjének (A csapda) főszereplője is megkapta a forgatókönyvet, de a nemzetközi szereplőgárda végül nélküle állt fel és október végén kezdődhetett a főbb jelenetek rögzítése – tette hozzá Gallai József.