Három kiskutyát rakott ki a kocsijából, a rendőrök elfogták (police.hu)

A veszprémi nyomozók állatkínzás miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 71 éves eplényi férfit, aki szombaton három kiskutyát rakott ki a kocsijából, majd magára hagyta őket.

(Fotó: police.hu)

Az eljárás adatai szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés érkezett 2020. január 11-én 10 óra körül, hogy a 8-as számú főút 44-es számú kilométerszelvényénél – a litéri elágazó közelében – ismeretlen személy gépkocsijával megállt az út szélén, az autóból három kölyökkutyát kivett, majd azokat magukra hagyta.

A gyors és pontos bejelentésnek köszönhetően a rendőrök fél órán belül otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 71 éves eplényi férfit, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök a kiskutyákat egy veszprémi állatvédő alapítvány munkatársainak adták át, akik gondoskodnak az állatkölykök egészségügyi ellátásáról és további elhelyezéséről.