Három Balatonhoz közeli településre is ellátogat a finn Mikulás

 

Ajkára (december 07.), Pápára és Veszprémbe (dec.08.) is ellátogat decemberben a finn Mikulás. Joulupukki a magyar karitatív akció, a Mikulásgyár munkáját is népszerűsíti. A finn Mikulást útja során a magyar jótékonysági esemény munkatársai kísérik – mondta Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.

Joulupukki, az igazi finn Mikulás idén már 17. alkalommal érkezik Magyarországra. Joulupukki a nem is olyan messzi lappföldi városból, Rovaniemiből repül hozzánk. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkezik 2018. november 29.-én, 10:50 körül.  A nyilvános találkozók mellett Joulupukki óvodákban és iskolákban is találkozik a neki legfontosabbakkal.

A Mikulásgyár egyébként a finn Mikulás mellett, együttműködik egy angol meseíróval is, akinek könyvében szerepel a magyar karitatív akció. A Kisegér, aki elhozta a karácsonyt című mese szerzője Alex T. Smith. Az író szerint „a karácsony nem csak az üzletekben megvásárolható dolgokról szól. „Olyan dolgokról szerettem volna történetet írni, amelyek nem kerülnek pénzbe – mint például a bátorság és a kedvesség. Remélem, Fülöp karácsonyi kalandjából megérti minden gyerek: soha nem vagy túl kicsi ahhoz, hogy bátor legyél, és hogy kis kedvességek gyakran milyen sokat jelentenek másoknak.” – mondta Alex T. Smith. A szerző arra is buzdítja a gyerekeket meséjében, hogy legyenek jótékonyak és vigyenek ajándékot a Mikulásgyárba.