Hamis pénzzel fizettek, a Balatonnál kapták el őket (mti)

Hamis 10 ezer és 20 ezer forintos bankjegyekkel bukott le két férfi. Gyümölcsárusok bejelentése alapján állították meg a marcali rendőrök Balatonszentgyörgy közelében a két férfi autóját, és a kocsiban megtalálták a különböző helyekre elrejtett hamis bankókat. Pénzhamisítás miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat ellenük – tájékoztatta a zalai főügyészség kedden az MTI-t.


Pirger Csaba közölte: a visszaesőnek minősülő 53 éves röszkei férfi és a többszörös visszaesőnek számító 47 éves esztergomi társa 2017-ben ismeretlen helyről szerzett be többtucatnyi hamis bankjegyet. A 10 ezer és 20 ezer forintos címletek valódi 500 és 2000 forintos bankjegyek felhasználásával, digitális nyomtatóval készültek. A 10 ezresen a hologramfóliát ezüstszínű lakréteggel, a 20 ezresen alufóliacsíkkal imitálták.

A két férfi Keszthely környékén az út melletti gyümölcsárusoknál próbált a hamis pénzért vásárolni. Az első árusnál 500 forintért vettek sárgabarackot, az eladó pedig 9500 forintot adott vissza a hamis 10 ezresből. Nem sokkal később Alsópáhok közelében is próbálkoztak, de az ottani árust addigra már értesítette kollégája a hamis pénzzel fizető vevőkről. Az eladó, látva a gyanús bankót, azt mondta, hogy nem tud visszaadni 10 ezresből, ezért a két férfi távozott.