Mandulavirág-teljesítménytúra Alsóörsön (veol.hu)

Azoknak, akiknek a teljesítmény elismerése is fontos, vagy csak szeretnének kijelölt útvonalon haladni, melyet követve az egész térséget bejárhatják, a mandulavirág-teljesítménytúrát ajánlják. A túrázók a Sirály parkból indulnak a Római úton át, egészen a Somlyó hegyi kilátóig, majd vissza. Ugyanakkor a hosszabb távon megtekinthetik a túrázók a Varázserdőt is. Ezt a programot hosszú évek óta megrendezik, igen népszerű túra, több száz résztvevővel. Tavaly nem is tudták megtartani, idén viszont újragondolták – írja a veol.hu.


– A fizikai és mentális egészség szempontjából talán a legfontosabb most, hogy minél többet legyünk a szabadban. A friss levegő, a körülöttünk lévő természet feltölt bennünket lelkileg, a mozgás jótékony hatásait pedig már néhány hét után érezhetjük magunkon. Arra buzdítunk hát mindenkit, hogy sétáljon, fusson, túrázzon minél gyakrabban! – mondta lapunknak Pataki Júlia, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület tdm-menedzsere.

A távok egész márciusban egyénileg, családdal, baráti társasággal teljesíthetők, a nevezési díjért cserébe elküldik az útvonalat leírással, nyomtatható verzióban, illetve a GPX fájlt, így telefon segítségével is követhető az útvonal. A túra különböző állomásain ellenőrző pontokat helyeztek ki, melyeket lefényképezve vagy lerajzolva visszaküldhetnek a résztvevők, a turisztikai egyesület munkatársai pedig küldik az oklevelet és a kitűzőt, valamint apróbb meglepetéseket is.

A 10 és 14 kilométeres tá­vokra e-mailben lehet nevezni.