Győrfi Pál cáfolta, hogy nem lesz elég ügyeleti ellátás a balatoni főszezonban (sonline.hu)

Miután a sonline.hu megírta, hogy több Balaton-parti polgármester szerint nem lesz megerősített orvosi ügyeleti ellátás a főszezonban a tó körül, az ügyeleti rendszert noveber óta szervező Országos Mentőszolgálat szóvivője cáfolta az információt – írja a lap.

A Balaton környéki ellátás megerősítése során tervezetten június hónap második felétől a balatonboglári ügyelet éjszaka és hétvégén is működni fog, Siófokon megnöveljük a betegellátó kapacitást annak érdekében, hogy a betegek az ügyeleti ellátóhelyen jelentős várakozás nélkül kaphassanak ellátást

– írta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője válaszában. Hozzátette: június elejétől a vegyes – felnőttet és gyermeket egyaránt ellátó – ügyeletek mellett a hétvégéken egy kifejezetten gyermekügyeleti ellátóhelyet is indítanak Keszthelyen. Felhívta a figyelmet arra, hogy senki sem maradhat ellátás nélkül a Balatonnál.

A 1830-as telefonszám a teljes ügyeleti időszakban működni fog, ezért szükség esetén a beteghez ügyeleti kocsit, illetve akár azonnal mentőautót, vagy mentőhelikoptert riasztanak a szakemberek.