Gyógyír a rejtélyes havazás okozta bosszúságokra Olaszfalun

Ingyenes síelési lehetőséget kapnak a szezon hátralévő részében az olaszfalui általános iskolások az eplényi Síarénában. Ezzel a felajánlással kárpótolja a sícentrum a települést, amiért a környéken telente rendszeresen több hó lepi el a tájat, mint a megye többi részén- tudatta közleményben a létesítmény marketing vezetője.

Egy régóta fennálló vitát sikerült békésen lezárni Olaszfalu község polgármesterének és az eplényi Síaréna Kft. ügyvezetőjének.

Rejtélyes módon a hazai síszezon indulásával, az Eplény közeli Olaszfaluban rendszeresen több hó van, mint a megye más településein. Ennek nem minden környékbeli örül felhőtlenül, hiszen a téli csapadék folyamatos munkát ad az ott lakóknak. Úgy vélik: a sípálya hóágyúi felelősek ezért a különös jelenségért.

Ebele Bálint az eplényi Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója cáfolja ezt az állítást, azonban szeretné megőrizni a baráti kapcsolatot Olaszfaluval, így egy gesztusértékű ajánlattal állt a község polgármestere elé.

A Síaréna Kft. a síszezon hátralévő részében ingyenes síelési lehetőséget biztosít a Villax Ferdinánd Általános Iskola tanulóinak. A sípályát üzemeltető vállalkozás ezzel kíván hozzájárulni a gyermekek egészséges életmódra való neveléséhez.  A polgármester és a cégvezető kézfogással pecsételték meg az egyezséget, továbbá megállapodtak abban, hogy a jövőben nem kívánnak vitákba bocsátkozni egymással az ügy kapcsán. Mindkét fél arra koncentrál majd, hogy a lehető legtöbb pozitívumot felismerjék a kialakult helyzetben és kiaknázzák a lehetőségeket a különös jelenség kapcsán, hiszen ez csak hó.