Gyermekeknek tartottak bűnmegelőzési napokat a Balatonnál

Balatonszárszón és Balatonfüreden is interaktív foglalkozásokat tartottak a nyári napközis tábor diákjainak a rendőrök. A cél a bűnmegelőzésre irányítani a figyelmet. 

A Balatonszárszón táborozó diákok részére 2021. július 6-án tartott programon a bűnmegelőzési szakemberek a hasznos tanácsok mellett játékos feladatokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos, és a kerékpáros közlekedésre, a 14. életévét betöltött fiatalok megváltozott büntetőjogi felelősségére, valamint a 112–es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatára. A drogprevenció jegyében a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok használatának veszélyeiről is beszéltek az előadók.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója 2021. július 8-án délelőtt a helyi Radnóti Miklós Általános Iskolában tartott közlekedésbiztonsági előadást a résztvevő tanulóknak. A témához helyesen hozzászóló diákok közlekedésbiztonságot segítő ajándéktárgyakat kaptak az egyenruhásoktól. Ezt követően Gézárt Viktor rendőr zászlós Bors nevű szolgálati kutyájával tartott látványos bemutatót a táborozók részére.