Gyenesdiáson úgy tartják: a burgonya is megér egy ünnepet (inforegio.hu)

Az őszbe illő hangulatú burgonyanapi programnak immáron nyolcadik alkalommal lesz házigazdája Gyenesdiás szeptember 14-én
Az üdülőtelepülés termelői piacterén hangulatos szórakoztató műsorok mellett készülnek majd a különféle burgonyás ételek, de lesz főzőverseny is. 

A burgonyát méltán emelte a fesztiváli jellegű rendezvények sorába Gyenesdiás, ünnepelve ezzel a talán mindenki számára kedvelt krumplit, szólva róla a termelőkhöz, szakácsokhoz, háziasszonyokhoz és minden korosztályhoz, humoros dekorációs „körettel” – írja az inforegio.hu.  Szakmai rangot ad ennek a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával történő szervezés.

A látogatók a rendezvényen a keszthelyi burgonyafajtákkal ismerkedhetnek, termesztési tanácsokat kaphatnak, a helyben készülő ételek jó gyakorlati példáját adják annak, hogy milyen fajtából mit célszerű készíteni.

A programok is sokszínűek, ugyanis a gyermekekhez szól a Kalimpa Színház 16 órakor kezdődő Gesztenyefa Palota című mesekoncertje, majd 18 órakor a Press Dance Táncstúdió tart bemutatót. Közben 17.30-kor hirdetik ki a főzőverseny eredményét, 18.30-kor pedig az erdélyi testvértelepülésről, Csíkszenttamásról érkező Csonkatorony Néptánc­együttes vendégszerepel. A rendezvény a Rulett Zenekar 19.15-kor kezdődő bulizenéjével zárul – olvasható az inforegio.hu ajánlójában.