Gyásznap Sümegen és Csabrendeken a vonatbaleset négy fiatal áldozatának emlékére

Mint arról hírt adtunk, az év első napján négyen – sümegi és csabrendeki fiatalok – meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében Tapolcánál. Tapolcán január másodikán 10 órakor kezdődő szentmisén megemlékeznek az áldozatokról, majd gyertyát gyújtanak a tragédia helyszínén a fiatalok emlékére. Tapolca mellett Csabrendek és Sümeg polgármesterei is gyásznappá nyilvánították január 2.-át lapértesülések szerint, a kaposvári röplabdacsapat pedig 18 órától gyújt gyertyát az áldozatok között lévő egyik sporttehetsége emlékére.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. A tragédiában érintett családoknak segítséget ígért a tapolcai önkormányzat nevében. És kijelentette, hogy január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

Mint kiderült, az áldozatok között volt a 19 éves Iván Gergő, a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának feladója is.

A Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata közösségi oldalán számolt be arról, hogy a baleset egyik áldozata a klub feladója, Iván Gergő volt. A kapos.hu hírportál szerint a fiatal tehetség 2020 nyarán igazolt a somogyi megyeszékhelyre testvérével, Iván Bencével együtt, a mostani szezonban pedig már egyre többször kapott lehetőséget a kezdőcsapatban is. A kaposvári klub vasárnap 18 órától gyertyagyújtással emlékezik Iván Gergőre az Arénánál – írta a kapos.hu.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján január elsején azt közölte: a Tapolcáról Budapestre 9 óra 34 perckor indult sebesvonat Kisapáti közelében ütközött egy személygépkocsival. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg.