Fuss a beteg gyerekek gyógyulásáért! (balaton.vehir.hu)

Május 20-21-én tizedik alkalommal vág neki az Ultrabalatonnak a Mosoly Váltó: a Mosoly Alapítvány a terápiás foglalkozásaikon részt vett gyerekekkel és támogatókkal adománygyűjtő céllal futja körbe a Balatont. Még lehet hozzájuk csatlakozni!

 Az Ultrabalaton Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenye: 880 csapat, mintegy nyolcezer ember kerékpáron vagy futva, egyénileg vagy váltócsapatban kerüli meg két nap alatt a Balatont. Köztük sokan nem csak saját mosolyukért futnak.
A 220 km-es távon a Mosoly Alapítvány is részt vesz, huszonegy Mosolyos gyerekkel. A súlyos betegségből gyógyult, pszichoszomatikus zavarral élő, illetve látássérült gyerekek váltóban, 47 szakaszban futják körbe a tavat. A fejenként kb. 4-7 km hosszú távra hónapokon keresztül készültek a gyerekek, ami fontos motivációt jelent a gyógyulásukban. A rendszeres edzéseken és a versenyen átélt sikerélmények önbizalmat adnak számukra, és pozitívan hatnak állapotukra. Az egy-egy szakaszon hozzájuk csatlakozó támogatók, adománygyűjtő futók az éppen kórházban gyógyuló gyerekek Mosoly-terápiáira gyűjtenek. Az elmúlt kilenc évben 1321 futó csatlakozott a Mosoly Váltóhoz, 5923 km-t tettek meg, amellyel összesen 42 853 925 Ft támogatást gyűjtöttek össze a Mosoly Alapítvány javára.

A Mosoly Alapítvány ingyenes művészeti terápiáival segíti a súlyos, életet veszélyeztető vagy hosszú, krónikus betegséggel élő gyerekeket a gyógyulásban. A zene-, mese- és művészetterápiás foglalkozások segítik a hosszú orvosi kezelések alatti lelki rehabilitációt, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, és megerősödve induljanak el a gyógyulás útján.

Aki szívesen csatlakozna az adománygyűjtő futáshoz, a térképen megtalálja a Mosoly Váltó útvonalát, és választhat egy szakaszt, amit a gyerekkel együtt teljesíthet!

Aki most mégsem futna, de szívesen támogatná az alapítvány munkáját, itt azt is megteheti egy szakasz támogatásán keresztül.