Fürödj meg a Hévízi-tóban és fuss egy félmaratont! (Frissítés: új időpont)

Fürödj meg a Hévízi-tóban és fuss egy félmaratont! Akár ez is lehetne a szlogenje a Hévízi Futófesztiválnak, amely a 23. Budapesti Atlétikai Világbajnokság előfutára, beharangozó versenye. A nevezők ennek köszönhetően 50%-os kedvezménnyel vehetnek részt a budapesti világversenyen, vagyis a világ 3. legnagyobb sportrendezvényén – írják közleményükben a szervezők. A Hévízi Futó és Fitness Egyesület, valamint Hévíz Város Önkormányzata immár 5. alkalommal hívja életre az eseményt. Az eredetileg május 14-re tervezett versenyt – a várható kedvezőtlen időjárás miatt – május 18-án tartják.

“A római- kori császár, Flavius Theodosius is a világhírű tónak köszönheti gyógyulását és erejét. Ki tudja, lehet egykor ő is félmaratonokat futott Hévízen.

Budapest után Hévíz biztosítja a legtöbb szálláshelyet Magyarországon, így akár a futás, a sport is növelheti a jövőben az idelátogatók számát.

A hévízi Futó és Fitness Egyesület baráti társaságból 2016-ban alakult. Cél a futás népszerűsítése mellett egy futóközösség létrehozása volt. Eleinte közös esti és hétvégi futásokból, Szilveszteri futásból álltak a programok, majd megszületett a Futófesztivál ötlete. A gondolatot gyorsan tettek követték és májusban már több mint ezren álltak rajthoz Hévízen az első rendezvényen.

Érkeztek az ország másik feléből, Budapestről, de határainkon túlról is. Számos visszatérő versenyzőnk van, még kerekes székes nevező is. A következő években pedig már egyre többen írták be a hévízi Futófesztivált a versenynaptárukba. Az útvonal az évek alatt egyszer változott, egyszerűen megfordult.

A futóverseny iránti érdeklődés azóta is töretlen. Sokan keresték a szervezőket a rendezvény folytatásával, ami nem várat magára tovább.

2023-ban, 2 év kényszerpihenő után, ismét óriási lendülettel vetettük bele magunkat a szervezésbe, így május 14-én vasárnap újra várja a futás szerelmeseit a Hévízi FutóFesztivál, ami az idei évben jótékonysági célokat is szolgál.

Távok: 7, 14, 21 Km

– egyéni és

– váltófutás kategóriában.

 

Meghirdetjük

3-14 éves korig minden korosztály számára a gyermekversenyeket. Ez 11 korosztályt jelent.

Az ovis korosztály versenyei május 14 – én 10.00- tól, míg az iskolás versenyek 13.00 – kor kezdődnek.

Továbbá:

– EBMARATON – kutyásfutás híveinek

– SÉTAMARATON – Tó körüli séta

– NAPFELKELTE MARATON- jóga és meridián torna

is szerepel a programok között.

Jótékonysági akcióink keretében szervezünk

– Gyűjtést az Együtt Egy Életért Ártatlan Állatokért Egyesület részére

– Gyűjtést a Bársonytalp Alapítvány számára

– Felajánlásokat várunk egy 6 gyermekes Keszthely- kertvárosi család részére (a gyerekeket édesanyjuk közelmúltban történt halála után, édesapjuk neveli egyedül)

– Felajánlásokat fogadunk egy Hévízen dolgozó, balesetet következtében jelenleg munkaképtelen hölgy megsegítésére.

Mindehhez természetesen mi is hozzájárulunk anyagilag.

 

Nevezni már lehet a www.hevizrunning.com címen, vagy a helyszínen a május 13 – án szombaton 15.00 -18.00 – ig, vagy a verseny napján május 14-én 15 óráig, a Nagyparkolóban felállított Nevezési Irodában.

A verseny napján a város egész területén ingyenes a parolás.

Minden futót éremmel ajándékozunk meg, de számos értékes ajándék is várja a legjobbakat” – olvasható a szervezők közleményében.