Füred Gastro – fesztivál a parton (balatonfured.hu)

Kiváló balatoni éttermek és a legjobb újgenerációs Balaton-felvidéki pincészetek kínálatával, estig tartó koncertekkel újra Füred Gastro. A Vitorlás téren, november 9-10-én rendezik meg a város gasztronómiai fesztiválját, amely ezúttal a Szent Márton-napi kulináris hagyományokhoz illeszkedik.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Pannon Gasztronómiai Akadémia, a Rizling Generáció, a MOL Nagyon Balaton valamint a város önkormányzata jegyezte Füred Gastro ezúttal is arra vállalkozik, hogy egy kis nyüzsgést hozzon az álmoskás novemberbe. Második alkalommal rendezik meg Balatonfüred tematikus gasztronómiai fesztiválját, melynek fókuszában idén a Szent Márton-napi libahagyomány megidézése, a liba- és libabelsőségekből készülő ételek állnak. A kétnapos fesztiválon közreműködő séfek célja, hogy bemutassák a liba felhasználásának sokszínűségét, népszerűsítsék a fogyasztását, hiszen a liba a magyar gasztronómia egyik fő alapanyaga, amely 2012-től hungaricum.

A balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlásával kiválasztott borok is a Szent Márton-nap sajátos magyar gasztronómiai hagyományát, az újbor első kóstolását kínálják az ínyenceknek a kreatív liba-ételek mellé.

A kulináris élvezetek mellett látványosságokban sem lesz hiány: a fesztivál látványkonyha-színpadán három balatonfüredi étterem főzi-süti majd a liba-különlegességeket, miközben a Vitorlás tér nagyszínpadán egymást váltják a hazai és nemzetközi zenei produkciók.

A rendezvény részletes programja itt olvasható.