Tókerülő bringásprogram lassíthatja a haladást június 2-án a Balaton körül (veol.hu)

Tókerülő kerékpáros teljesítménytúra miatt lassabb haladásra számíthatnak a közlekedők 2018. június 2-án, szombaton a 71-es számú főútvonal Veszprém megyei szakaszán – közölte Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens. A rendezvény útvonalából kiderül, a tó körüli többi főutat, vagyis a 7-es és a 76-os számú főutat is érinti az esemény.

A rendezvényen részt vevő kerékpárosok 2018. június 2-án 8 órai siófoki indulással és rendőri felvezetéssel várhatóan legkésőbb 15 óráig megkerülik a Balatont. A teljesítménytúra résztvevői a kijelölt főutak teljes hosszán jogosultak közlekedni az úttest jobb oldalán, a nagyobb bolyokat motoros rendőrök kísérik.

A teljesítménytúra útvonala: Siófok – 7-es számú főút – Balatonföldvár (7-es számú főút) – Fonyód (7-es számú főút) – Balatonkeresztúr (7-es számú főút) –Balatonszentgyörgy (76-es számú főút) – Keszthely (71-es számú főút) – Badacsony (71-es számú főút) – Balatonfüred (71-es számú főút) – Balatonfűzfő (71-es számú főút) – Balatonakarattya (71-es számú főút) – Siófok.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy az érintett útvonalon és időszakban a megváltozott forgalmi rendszerint, a nagyszámú kerékpárosokra fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!