Folytatódott a bűnmegelőzési road show a Balaton déli partján (police.hu)

Balatonfenyvesen, a központi strand bejáratánál, Balatonföldváron pedig a nyugati strand előtt tartottak bűn- és baleset-megelőzési, valamint áldozatvédelmi programot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei.

(Fotó: police.hu)

Az előadók felhívták a nyaralók figyelmét értékeik megőrzésére, az áldozattá válás megelőzésére, valamint az üresen maradt hétvégi házak, apartmanok védelmével kapcsolatban adtak hasznos tanácsokat. A helyszínen lehetőség nyílt a „BikeSafe” program keretében a kerékpárok rendőrségi nyilvántartásba történő regisztrációjára is, illetve gyermekeknek szóló játékos balesetmegelőzési foglalkozás mellett bűnmegelőzési-, és áldozatsegítési tanácsokkal láttuk el a hozzánk fordulókat.

A nyár folyamán a strandokon többször találkozhatnak a fürdőzők a megelőzési szakemberekkel, akik a tájékoztatáson kívül játékos formában megismertetik a gyerekekkel a vagyonbiztonság fontos kérdéseit is.

Zavartalan pihenése érdekében kérik fogadják meg a rendőrség tanácsait:

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!