Folytatja a megkezdett utat a Balatoni Szövetség új elnöke (vitorlazzitthon.hu)

Lombár Gábort, Balatonfenyves polgármesterét választották meg a Balatoni Szövetség új elnökévé. A szervezetben a két társelnöki tisztséget a korábbi vezető, Szigliget polgármestere Balassa Balázs, valamint Keszthely polgármestere Nagy Bálint látja el. Lombár Gábor nagyra értékeli azt a pozitív változást, amit az elmúlt öt évben tapasztalt a Szövetségben, éppen ezért szerinte ezt folytatni kell. Célja, hogy minél több településvezetővel egyeztessen személyesen a közeljövőben.

Számos feladat áll a Balatoni Szövetség előtt, köztük olyanok, amelyekről már mindenki tud – kegyebek mellett a balatoni algavirágzás vagy éppen szúnyoggyérítés kérdése – fogalmazott a vitorlazzitthon.hu-nak adott interjúban a Balatoni Szövetség új elnöke. Lombár Gábor Balatonfenyves polgármestere kifejtette: nagy előrelépésnek tartja a szervezet működésében azt a korábbi döntést, mely szerint ne a nagyvárosok adják a Balatoni Szövetség elnökét. Szerinte a kisebb települések polgármesterei nagyobb energiát tudnak szánni a szervezet építésére.

Lombár Gábor kitért arra is: felméri azt a szándéksort, melyet a települések felvetnek. Az a célja, hogy minél hamarabb az összes balatoni településre eljusson és személyesen konzultáljon a helyben felmerült kérdések kapcsán, valamint azokban az ügyekben ami a Balaton szempontjából megreformálásra szorul. Amikor ez összeállt, akkor meg lehet alkotni az éves programot, de még inkább összeállítani egy ötéves feladatlistát, ami megmutatja, hogy hova is szeretne az elnöki ciklus alatt eljutni a Balatoni Szövetség.

Lombár Gábor úgy látja, minden településen meg kell lennie egy jó értelemben vett lokálpatriotizmusnak, ugyanakkor az összefogással ki tudják egészíteni egymást és színesebbé tudják tenni a Balaton turisztikai kínálatát.

A teljes interjú a www.vitorlazzitthon.hu oldalon érhető el.