Föld körüli vitorlásútra viszik a Balatont (szeretlekmagyarorszag.hu)

Vándorkiállítást is visz magával az a magyar pár, akik három év alatt szeretnék körbevitorlázni a Földet. Egy fotópályázat legjobb képeit mutatják be, melyekről a magyar népi kultúra és a Balaton ismerhető meg.

Réka a Magyarok a Világ Körül Egyesület (Hungarians Around the World) alapítója és elnöke 2018 májusában a párjával, Kristóffal maguk mögött hagyva a budapesti életet, elköltöztek egy 43 éves kétárbócos vitorláshajóra.

Már egy éve dolgoznak a hajón, hogy olyan állapotú legyen, amivel óceánokat tudnak átszelni, mivel három év alatt körbe szeretnék vitorlázni a Földet.

Mielőtt hajólakók lettek, alapítottak egy egyesületet, Magyarok a Világ Körül néven. Az egyesület keretein belül fotóversenyt hirdettek magyarság témában.

A győztes fotókat magukkal vitték a hajóra, és minden országban ahol kikötnek vándorkiállítás formájában bemutatják az érdeklődőknek.

Ezzel elsősorban az a céljuk, hogy a kint élő magyarok magyarság tudatát erősítsék, és szeretnék a magyar kultúrát a világgal is megismertetni.

A 22 fotóból álló kiállításon 11 fotós munkáit mutatták be, főleg a magyar népi kultúrát és a Balatont lehetett megismerni általuk. Kalotaszeg mosolygós lányaitól a Balaton csendes látványán át, a Hortobágyig, sok magyarságot szimbolizáló részlet megjelenik a képeken.

A teljes cikk fotókkal itt.