Fokozott rendőri jelenlét a 67-es főúton – sok volt a baleset

A 67-es gyorsforgalmi főúton Somogyaszaló és Látrány között továbbra is forgalomkorlátozások vannak érvényben, fokozott rendőri jelenlétre és közúti ellenőrzésekre kell számítani – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki felhívása szerint. Nem véletlen az ellenőrzés, az utóbbi időkben sok volt arra a baleset.

Szeptember végén adták át a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út Somogyaszaló és Látrány közötti 26,4 kilométeres szakaszát, amitől azt remélték könnyebb lesz a somogyi megyeszékhely felől eljutni a Balatonhoz. Az elmúlt hetekben sok volt a baleset az említett úton. Ezek miatt, valamint a főúton zajló, további, részleges útépítések miatt nemigen rövidült még a menetidő.

A hirbalaton.hu információi szerint az elterelések miatti útjelző táblák sokasága olykor nehezen értelmezhető.

Az elmúlt hetekben súlyos balesetek történtek az útszakaszon. Október elején szalagkorlátnak ütköző kamion gázolt halálra egy útépítésen dolgozó embert. hamarosan további balesetek igazolták: nemcsak az autósok figyelmetlensége, a gyorshajtás, hanem az útépítők által kihelyezett táblákon való kiigazodás nehézsége is oka lehetett a balesetsorozatnak.

November 21-éig kilenc, rendőrségi közleményben is szereplő baleset történt a 130 milliárd forintból épült, teljes hosszában 46 kilométeres gyorsforgalmi úton, amelyen egy – hazánkban eddig még egyedül állóan – akusztikus burkolati szakasz idézi fel néhány percben a Republic együttes egyik legnépszerűbb, „67-es út ihlette” számát Somogybabod közelében.