Fokozott ellenőrzések az Északi-parton (police.hu)

A balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein hajtottak végre a hétvégén fokozott ellenőrzést a Veszprém megyei rendőrök. Az ellenőrzéssorozat a következő hetekben is folytatódik. 

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján elrendelt fokozott ellenőrzést végeztek a rendőrök 2019. június 30-án 15 órától 2019. június 30-án 23 óráig a balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein – írja a police.hu.  Az akció célja az érintett területeken belüli koncentrált bűnügyi és közlekedésrendészeti ellenőrzés volt a társszervek bevonásával. Az ellenőrzésben több mint 30 rendőr vett részt, munkájukat 8 polgárőr is segítette.

A rendőrök mintegy 312 magyar és 10 külföldi hatósági jelzésű járművet ellenőriztek és több mint 400 sofőrnél alkalmaztak alkoholszondát, eljárás egy járművezetővel szemben sem indult. A jármű nem megfelelő műszaki állapota és egyéb kisebb fokú közlekedési szabálysértések miatt 7 feljelentés készült, 6 közlekedőnek helyszíni bírságot szabtak ki, a biztonsági öv használatát 7 személy mulasztotta el, velük szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek a járőrök.

A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik.