Két nap alatt 104 szabálysértő akadt horogra a veszprémi utakon

Két napig pásztáztak a legforgalmasabb utakat a Veszprém megyei a rendőrök, amelynek során 104 szabálysértővel szemben intézkedtek. Közülük 60 sofőrnek gyorshajtás miatti bírságok miatt főhet a feje – derül ki a police.hu-n megjelent közleményből.

 

Fokozott ellenőrzést tartottak Veszprém megyében a rendőrök 2022. október 7-én és 8-án, melynek során az olyan baleseti kockázatot jelentő szabálytalanságokat akarták kiszűrni és szankcionálni, mint a gyorshajtás, az ittas vezetés, a záróvonal átlépése, az elsőbbségadás elmulasztása, valamint passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása.

Kiemelt figyelmet fordítottak pénteken és szombaton a megye legforgalmasabb útjaira, azaz a 71-es, 72-es, 77-es és 710-es számú utakra.

A 104 szabálysértésen ért sofőrből 60-nak gyorshajtásért, 13-nak kikapcsolt biztonsági öv, 3-nak a záróvonal átlépése és az előzni tilos tábla figyelmen kívül hagyása miatt kellett felelnie. A többi intézkedés alá vont személyt lejárt jogosítvány és egyéb szabályszegésekért szankcionálták a rendőrök.

Közleményében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság arra figyelmeztet, hogy a közlekedésbiztonság javításáért a jövőben is várhatóak hasonló ellenőrzések.