Fogyatékossággal élők számára létrehozott magánklinika projekt Lengyeltótiban (ÖS)

Lengyeltóti Város Önkormányzatának és a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő Magánsegítő Szervezetének (VGYFMSZ) a fogyatékossággal élők támogatására indított közös együttműködése országos projektté vált – közölte Lengyeltóti Város Önkormányzata. 

2023. május 8-án, hétfőn 11:00 órakor Lengyeltótiban bemutatásra kerül az a klinika épület, amely a speciális igényeknek megfelelő átalakítások után magánklinikaként fogadja majd az ország legtávolabbi sarkából érkező fogyatékossággal élőket is.

A klinika a különböző fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek ellátásához speciális orvosi ellátást biztosít majd, amelyet ingyenesen vehetnek igénybe az érintettek. A klinika alapítói az ország bármely településéről szívesen várják a speciális ellátást igénylők, hozzátartozóik, segítőik jelentkezését.

Országosan hiánypótlóak a VGYFMSZ által szervezett a fejlődési rendellenességekkel bíró gyermekeknek létrehozott uszodai programok is. A fogyatékossággal élő gyermekek számára kialakított adaptív sportprogramokat, és a speciális ellátást igénylők számára szervezett vízi programokat szintén Lengyeltótiban vehetik majd igénybe .