Filmvetítések a Balaton partján (veol.hu)

Az egykori kertmozik hangulatát idéző filmvetítéseket tartanak csütörtökönként Balatonfűzfőn, a tobruki strandon. A vetítéseket a Magyar Mozik nevű szervezet támogatásával láthatják a nézők, a belépés ingyenes.

 A strandmozit tavaly szervezte meg először a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület. A program nagy népszerűségnek örvendett, felkeltette a helyiek és a turisták érdeklődését is, ezért úgy gondoltuk, idén folytatjuk a kezdeményezést, mondta Szanyi Szilvia, a szervezet elnöke. A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is magyar rendezők filmjeit láthatják a nézők. Elsőként július 6-án, csütörtökön 21 órától a Berosált a rezesbanda című magyar családi filmet vetítik. A programban a továbbiakban a Víkend és a Hurok című thrillerek, a Dumapárbaj, és a ma már kultikus filmnek számító Kontroll szerepel. Az utolsó, augusztus hatodikai strandmozin szintén egy népszerű hazai filmet láthatnak a nézők, egyelőre azonban még meglepetés, hogy mit, tette hozzá Szanyi Szilvia.

A vetítéseket csütörtökönként 21 órától tartják a tobruki strandon, a mozi rossz idő esetén elmarad. A szervezők azt tanácsolják, a látogatók vigyenek magukkal pokrócot, szúnyogriasztót.