Fiatalos, modern márkává válik a Hunguest Hotels szállodalánc (Magyar Nemzet)

Öt éven belül minőségi szintugrásra készül a magyar turizmus egyik legjelentősebb szereplője, a patinás Hunguest Hotels szállodalánc. Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban beszélt 14 tagszálloda nagyszabású megújulási terveiről. Mint mondta, professzionális szakembergárda dolgozik azon, hogy a fiatal generációt is megszólító hazai tulajdonú, nagy múltú hotellánc piacvezető szerepe tovább erősödjön a belföldi turizmusban.

A Hunguest Hotels a kereskedelmi szálláshelyek piacán a legnagyobb belföldi vendégkört fogadó lánc. A soron következő fejlesztésekkel árban elérhető, de lényegesen magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk majd, ezzel erősítve a hazai piac iránti keresletet, és a minőségi belföldi turizmust. A több ütemben megvalósuló felújítási program a tervek szerint 14 hotel kategóriaváltását célozza, amelyek a fejlesztés eredményeként négy csillag, illetve négy csillag superior minősítésű szintre léphetnek – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke.

Kifejtette: a Hunguest hotelek közkedvelt célpontjai a magyar és külföldi vendégeknek, akiknek több évtizedes fennállását köszönheti a szállodalánc, ezt a közeljövőben úgy szeretnék viszonozni, hogy 14 szállodát öt éven belül felújítanak, a működő egységeikben pedig azt kutatják, miként tehetnék még kellemesebbé az ott tartózkodást, de már a fiatalabb generációnak is. Eredményeik elérésében jelentős szerepet játszanak a munkatársak, ezért nagyobb figyelmet fordítani a munkaerő-kiválasztásra, a -képzésre és a dolgozói motiváltságra is – tette hozzá.

Elmondta: minden idők egyik legnagyobb szállodafejlesztésére kerülhet sor. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017 óta a Kisfaludy programban számos pályázatot hirdetett már szálláshelyfejlesztés támogatására panzióknak, szállodáknak, de csak tavaly év végén jelent meg az első olyan felhívás, amin a Hunguest is el tudott indulni. A felújításokhoz az elnyert 17 milliárd forint mellé több mint 27 milliárd forint önerőt biztosít az anyavállalat Opus Global Nyrt., ez azt jelenti, hogy minden egyes forint állami támogatás mellé több mint másfélszer annyit hozzátesz a tulajdonos, amelyet a beruházásra fordítanak. A beruházással megvalósuló magasabb színvonal a forgalom, ezáltal az adóbevételek, például az áfa, a társasági adó és az iparűzési adó növekedésével is együtt jár majd, utóbbi az önkormányzatok költségvetését támogatja. A Hunguest szállodák a jelentős kapacitásuk és a produkált vendégéjszakaszámok következtében az érintett települések legnagyobb idegenforgalmi adóbefizetői. Az állami támogatásra ítélt 14 szállodánk éves szinten csaknem két és fél milliárd forint idegenforgalmi adót fizet – sorolta a felújítások előnyeit.

Az érintett hoteleket két ütemben újítják fel, a rekonstrukció első üteméhez tartozó hét szálloda felújítási munkálatai már júniusban elkezdődnek. Ez a hét ház teljes bezárás alatt újul meg, a fennmaradó szállodákat pedig részleges zárás mellett fejlesztik. A felújítások időtartama függ azok mértékétől és a hotel nagyságától – a legrövidebb időtartam hat hónap, míg lesz olyan szálloda, amelynek felújítása elhúzódik több mint két évig. A fejlesztésekhez szükséges saját források megléte biztosítja, hogy a felújítások időben és a leggyorsabb ütemben megvalósulhassanak – fogalmazott az igazgatósági elnök.

A teljes interjú a Magyar Nemzet oldalán érhető el.