Fiatal értékőrök a keszthelyi Közgázban (Balatoni Krónika)

A „Keszthelyi Közgazdasági Szakképzésért” Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be „a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” elnevezésű HUNG-2021 pályázatra. A projektben Célul tűzték ki a keszthelyi értékek felkutatását, gyűjtését, feldolgozását a tanulók körében, majd azok megismertetését az iskola egész közösségével.

A munka eredményeként született egy gyűjtemény „Fiatal Értékőrök a keszthelyi Közgázban” címmel, amelyet az iskola valamennyi diákja kézhez kapott – írja a Balatoni Krónika.

A keszthelyi értékek közül néhánnyal kiemelten foglalkoztak a projekt keretein belül. Egyik ilyen volt a Helikoni ünnepségek témája. Az iskola tanulói és pedagógusai a kezdetektől szervezői és résztvevői a középiskolások részére meghirdetett ünnepségeknek, ezért a pályázat keretében felkutatták az iskolában fellelhető okleveleket,  emléklapokat, régi Helikonokról készült fotókat, amelyekből a Balaton Színház és Kongresszusi Központ Kacsóh termében kiállítást rendeztek, amely a későbbiekben átkerül az iskola aulájában elhelyezett, a pályázatból beszerzett vitrinbe.

Fókuszba került a Keszthely város arculatát jelentősen meghatározó, a város határában húzódó kettős gesztenye- és fenyősor, a Fenyves allé és Fenék úti gesztenyesor környezettudatos megismertetése és gondozása, valamint a térség legnagyobb futóversenye, Keszthelyi Kilométerek is. Az egyesület munkáját workshop keretében ismerhették meg a diákok, betekinthettek a fogyasztói tudatosság érdekében tett tevékenységbe is.

Kiemelt szerepet kapott pályázatban a keszthelyi burgonyanemesítési program.