Fenntartható Térségi Mobilitási Terv készül a Balaton Kiemelt Térség területére

Fenntartható Térségi Mobilitási Terv készül a Balaton Kiemelt Térség területére a TOP_PLUSZ operatív program 120,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásának felhasználásával. A célja, hogy a Balaton térségére elkészüljön egy valós, utasforgalmi alapokon nyugvó komplex közlekedésfejlesztési térségi terv, mely később konkrét projektek megvalósításához szükséges stratégiai megalapozó tanulmányként iránymutatást és szakmai indoklást ad a fejlesztések támogatásához – áll a Balaton Fejlesztési Tanács közleményében.

 

A Mobilitási Terv a Balatonfüred Város Önkormányzata vezetésével, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. és a KTI Közlekedéstudományi Intézet részvételével konzorciumi együttműködése keretében a TRENECON Kft. tervezői közreműködésével kerül elkészítésre.

A projekt főbb tartalmi elemei:

  • valós idejű utasforgalmi adatok gyűjtése,
  • forgalmi modell készítése a Balaton Kiemelt Térség területére, a nagyobb városokat utcaszinten kezelve,
  • az önkormányzatok igényeinek, javaslatainak és terveinek összegyűjtése,
  • Fenntartható Térségi Mobilitási Terv elkészítése.

 

A projektben résztvevő konzorciumi partnerek: Balatonfüred Város Önkormányzata (konzorciumvezető), a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kh. Np. Kft, és a KTI Közlekedéstudományi Intézet. A munkába természetesen minden más balatoni önkormányzat is bevonásra kerül, a Mobilitási Terv velük szoros együttműködésben készül.

A projektről bővebb információt az https://www.balatonregion.hu/hu/projekt/balaton-tersegi-mobilitasi-terv oldalon olvashatnak.

További információ a honlapon aktuálisan olvasható, illetve az alábbi email címen kérhető: bftkht@balatonregion.hu.