Felvonulás, koncertek, gasztroudvar – Füredi Szüret (balatonfured.hu)

Látványos menet borlovagrendekkel, mutatványosokkal, fúvószenekarokkal. A parton kézműves vásár, koncertek, boros pavilonok és gasztroudvar. Még egy ok arra, hogy ősszel is érdemes legyen a városba látogatni – írja a balatonfured.hu. Füredi szüreti fesztivál október 13-15. között.

A Füredi Szüret már évek óta a város egyik népszerű kulturális, turisztikai rendezvénye, a borkultúra megmutatása és az ezzel járó borkóstolás mellett tartalmas programokat nyújt a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt.

Balatonfüred több mint harminc évvel ezelőtt kapta meg a szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Hogy mindez ne csak névleges legyen, és hogy a szőlőre ne csak a Balaton klímája adja az áldást, kellett egy fesztivál, amely tartalmas programokkal népszerűsíti a helyi borkultúrát.

A rendezvény leglátványosabb programjának ezúttal is a szüreti felvonulás ígérkezik. A Szent István térről a Kisfaludy színpadig vonuló borlovagok, gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, néptánccsoportok, huszárok és betyárok menetének útvonalán ezúttal is borkóstolók várják az érdeklődőket.

Útvonal és további részletek itt találhatók.

A parton kézműves vásár, népi játszópark és koncertek várják az érdeklődőket. A fellépők között ott lesz Wolf Kati és az Anima Sound System, Bognár Szilvia népdalénekessel kiegészülve.
A Tagore sétányon a fesztivál ideje alatt gasztroudvar és Borfalu várja az érdeklődőket. A Spicc Bistro, a Sparhelt Bistro, a Baricska Csárda, a Vitorlás Étterem és a Péklány Kézműves Pékség kínálja ételeit, a Vaszary Kávézó pedig süteményekkel, frissítőkkel és kávéval igyekszik a látogatók kedvében járni.

A részletes program itt található.