Felújították a Szent Mihály-kápolnát Vonyarcvashegyen (likebalaton.hu)

Felújították a Magyarországon egyedülálló vonyarcvashegyi Szent Mihály fogadalmi halászkápolnát. A teljes külső rekonstrukció 123 millió forintba került – írja a likebalaton.hu.

 

Az egy hónapja befejeződött munkák során statikailag megerősítették az épületet és a tornyot, felújították a tetőszerkezetet és a homlokzatot. Minderre pályázaton 95 millió forintot nyert az egyházközség, amit a Veszprémi Főegyházmegye 28 millióval egészített ki, s érkeztek magánadományok is a munkákhoz.

A Szent Mihály-kápolna megáldásakor dr. Udvardy György veszprémi érsek kiemelte ez az épület találkozási pont, amelyet Jézus Krisztus megtestesülése tesz szentté, számunkra igazán értékessé.

Különös egybeesés, hogy most ünnepeljük Szent István királyunkat, Magyarország fővédőszentjét, akinek sok-sok hathatós intézkedése között szerepelt az is, hogy tíz településenként épüljön egy templom, mert Isten tisztelete és dicsőítése nélkül nem tudunk jól élni. Ezért is fontos, hogy a szent helyek, amelyek önmagukban is emelik a lelket, ne csak szakrális jelentőséggel bírjanak, hanem az Istennel való találkozás helyszíneivé váljanak – fogalmazott a főpásztor.

A teljes cikk és a fotógaléria itt található.