Felújított útjelzőtáblák segítik a túrázókat a Keszthelyi-hegységnél (zaol.hu)

Hamarosan megkezdődik a Keszthelyi-hegység túraútvonalai mentén az útjelző táblák megújítása. Erre nem csak azért van szükség, mert az idő vasfoga kikezdte őket, hanem mert módosult néhány útvonal.

Miután módosult az Országos Kék Túra útvonala, a Magyar Természetjáró Szövetség átfestette a túrajelzéseket. Az új útvonal kikerüli a gyenesdiási Nagymezőhöz közeli lőtér melletti részt. Ám a túrázókat ezen kívül is több út várja a térségben, az ezek mentén lévő, a tájékozódást segítő fatáblákat 2010-ben helyezte ki négy település – Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Keszthely. A táblák mára megkoptak, így szükségessé vált megújításuk. A munkálatokat -a Forrásvíz Természetbarát Egyesület vezetésével – ugyancsak közösen fogják elvégezni.

– A megújításnak más okai is vannak: egyes útvonalak átrajzolódtak a túraútvonalak a fakitermelések miatt. A kéktúra útvonalának módosulását is követnie kell a kitáblázásnak – sorolta a feladat elvégzésnek további okait Kovács Judit, a Gyenesdiási Turisztika Egyesület irodavezetője. Kicserélik a Gyenesdiáson lévő térképes táblát is, mely nem csak a gyalogos erdőjáróknak, hanem a kerékpározóknak ajánlott nyomvonalakat is bemutatja. A megújult túraútvonalakat bemutató új térkép is készül, – ez hamarosan nyomdába kerül. A település turisztikai weboldalán pedig részletes túraleírásokat és tippeket jelentettek meg – zaol.hu.