Felújítják és bővítik Zalakaros kamerarendszerét (zaol.hu)

Elavultak a városban üzemelő kamerák és új térfigyelő pontokra is szükség van, ezért felújítják, bővítik a településen működő rendszert.

Novák Ferenc polgármester elmondta: Zalakaros képviselő-testülete a közbiztonság javítása, a nyomozati munka segítése érdekében a meglévő térfigyelő kamerarendszer bővítésére kért javaslatot a helyi rendőrőrstől, a körzeti megbízottól. Ez alapján kiderült, hogy a jelenleg működő, 2013-ban beüzemelt kamerák elavultak és már nem elégítik ki a térfigyelő rendszerekkel szemben támasztott követelményeket. Ám a rendszer bővítése új térfigyelő pontokkal csak a központi egység felújítása után lehetséges.

A polgármester jelezte, ezért első ütemben ennek korszerűsítése indokolt a már üzemelő térfigyelési pontokkal együtt, bővítve a rendőrségi ajánlásban szereplő rendszám-felismerő technológiával, valamint a településközpont megfigyelését szolgáló 3 új térfigyelési ponttal. Ennek költsége az első becslések szerint nettó 14,4 millió forint. A rendőrőrs képviselőjével tartott helyszíni bejárás során pedig a település lefedése érdekében további 18 térfigyelési pont kialakítására lenne szükség, melyek kiépítését több ütemben, 2021-től lehetne elvégezni, a központi egység felújítása után – olvasható a zaol.hu-n.