Feloszlatnák a balatonvilágosi képviselőtestületet (nepszava.hu)

A balatonvilágosi képviselő-testület feloszlatását kezdeményezte három képviselő. Azért döntöttek így, mert szerintük több esetben sem járt el megfelelően a polgármester a Club Aliga-beruházásnál, amit a helyiek egy része mindenképp meg akar akadályozni – írja a nepszava.hu

A képviselők szerint a polgármester nem tájékoztatta időben a testületet az építési engedélyekkel kapcsolatos iratok beérkezéséről és nem hívott össze rendkívüli ülést. Nem tette meg ezt a perbe lépési lehetőségről szóló bírósági végzéssel kapcsolatban sem. Így a testület mindkét esetben kifutott a döntési időből.

Bukovszki András, a balatonvilágosi Club Aliga beépítése ellen évek óta küzdő AFE elnökhelyettese szerint  az önkormányzat nem tud törvényesen működni, mivel azt a polgármester megakadályozza. A döntéssel, hogy a település nem lép be a beruházó elleni perbe Takács Károly, valamint a vele együtt szavazó három képviselő egyetértett az aligai löszfal rézsűs elbontásával, figyelmen kívül hagyva, hogy a fal helyi védelem alatt áll, országos tájvédelmi területen – fogalmazott a lapnak.

Úgy gondoljuk, hogy a polgármester törvénytelen működése, és az ehhez asszisztáló képviselők egyéni, és nem a közösség érdekeit szolgáló döntései nem teszik lehetővé, a falu érdekében vállalt képviselői munkánk ellátását, ezért kezdeményezzük a képviselő-testület feloszlatását.

-indokolt Bukovszki András.