Felnőttképzésre hozták létre, már Balaton-felvidéki panziót is vett a Magyar Turizmus Akadémia (24.hu)

A felnőttképzésre létrehozott Magyar Turizmus Akadémia néhány hónap leforgása alatt megvásárolt egy romániai kastélyt, egy Balaton-felvidéki ingatlant – melyen éppen panzió épül – és egy olyan céget is, melyet korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség félmilliárd forinttal támogatott. Az akadémia tulajdonosa az a Magyar Turisztikai Szövetség (MTÜ), amely 900 millió forint közpénzt költött el egy társasjátékra – írja a 24.hu.

 

A Magyar Turisztikai Szövetség 2020-ban felnőtt szakmai oktatás céljából hozta létre a Magyar Turizmus Akadémiát. Az intézmény stratégiai célja az, hogy „széles spektrumú, szakképzésre és felsőoktatásra épülő, gyakorlatban is jól hasznosítható, a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon elvárt magas minőségű, személyes, online és e-learning-tananyagok formájában megvalósuló képzéseket biztosítson” – írta a turizmus.com tavaly februárban.

Azóta azonban felgyorsultak az események: a felnőttképzésre létrehozott, kft.-ként működő akadémia ugyanis megvásárolt egy székelyföldi kastélyt, megszerzett egy balatoni panziót és felvásárolt egy olyan céget, amelyet korábban 500 millió forinttal támogatott az MTÜ.

A teljes cikk ITT olvasható.