Félidejéhez érkezett a Varázserdő projekt Alsóörsön (balaton.vehir.hu)

A több mint 300 millió forintos beruházás első ütemterve elkészült. Bejárást tartottak a lelátón, a kétszintes fogadóépületben, megtekintették a jegypénztárt, a fedett kerékpártárolót. 

A turisztikai központ eszközbeszerzései már folynak, mely jövő tavasszal átadásra kerül, amely planetáriumi sátrat, vetítőt és játszótéri elemeket is tartalmaz – tudósít a balaton.vehir.hu. Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere a pénteki bejáráson megköszönte dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő támogatását, aki sokat segített abban, hogy Alsóörs község önkormányzata 254 millió forintos megyei TOP-os pályázathoz jutott. Kiemelte, hogy Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és Vörösmarty Éva alelnök asszony szintén sokat tett annak érdekében, hogy ez a különleges turisztikai beruházás megvalósuljon.

Dr. Kontrát Károly örömét fejezte ki, hogy Alsóörs azon települések közé tartozik, amely jól tud pályázni és azokat megfelelően tudja ütemezni. Ennek köszönhetően az elmúlt években nagyon sok beruházás megvalósult a községben. A mostani fejlesztés egyedülálló és rendkívüli, hiszen olyan turisztikai központ valósul meg, amely a környéken nincs, ráadásul a hagyományokat betartva, a helyi permi vöröskőből építették a projekt nagy részét. A több mint tizenkét hektáros terület családoknak nyújt majd élményeket, nem mellesleg rendezvényeknek is teret ad.