Felajánlja szobáit a bezárásra kényszerült siófoki szálloda (sonline.hu)

Tavasszal karanténhotelként működött a siófoki CE Napfény Hotel, most pedig a CE Plaza Hotel ajánlja fel szobáit a jó ügy érdekében – írja a sonline.hu.

 

Üzleti célú utazáson kívül a szállodák nem fogadhatnak vendégeket november 10-én, kedden, éjféltől. A siófoki hotelek több száz foglalást mondtak le a napokban, s abban bíznak, hogy december 11-e után kinyithatnak újra.

A CE Napfény Hotel üzemeltetője, Tóth Gergely a jelenlegi védelmi intézkedések hatására úgy döntött, hogy másik szállodája a CE Plaza üres szobáit felajánlja a védekezésben résztvevő egészségügyi és rendészeti dolgozók számára. Így a városban a frontvonalban szolgálatot teljesítők térítésmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

Napok óta megállás nélkül telefonáltak az értékesítők a CE Plaza Hotelben, hogy lemondják a foglalásokat szerdáig, amikortól már nem fogadhatnak vendégeket. – Ötvenszázalékos foglaltságunk volt a következő időszakra, ami száz vendéget jelent naponta – mondta el Tóth Gergely, a CE Pláza Hotel ügyvezetője. Hozzátette: az értékesítők a 30 napos bezárás alatt is dolgoznak, abban bíznak, hogy december 11-én újra kinyithatnak, ezért nem mondták le a téli hónapra érkezett igényléseket. Várják az állami segítségnyújtásról szóló részletes tájékoztatást.

– Annyit tudunk, hogy a zárás utáni első 30 napra vonatkozóan a november 8-ig történt foglalások árának 80 százalékát az állam megtéríti, ennek feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el és megkapják a fizetésüket – mondta el az ügyvezető.

Tavasszal a járvány első hullámában a másik szállodájukat, a CE Napfény Hotelt felajánlották térítésmentesen azoknak a siófokiaknak, akik külföldről tértek haza és előírt 14 napos karanténba kellett vonulniuk. Most az egészségügyi dolgozóknak segítenének. – Szeretnénk orvosoknak, ápolóknak segíteni abban, hogy áthelyezésük vagy karanténba vonulásuk esetén szállást biztosítunk nekik – jegyezte meg Tóth Gergely a sonline.hu-nak.