Fejszével fenyegette unokáját a részeg nagypapa (sonline.hu)

Részegen rendszeresen terrorizálta vele együtt élő családtagjait, de különösen unokáját egy 72 éves nagyapa, ellene a Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés, kapcsolati erőszak és zaklatás miatt emelt vádat – írja a sonline.hu.

Az idős férfi közös háztartásban élt lányával és annak családjával, köztük a 13 éves fiúunokájával. A nagyapa régóta alkoholista életmódot folytatott, 2018-tól kezdődően rendszeresen szidalmazta családtagjait. Leginkább az unokája volt kitéve a vádlott ittas dühkitöréseinek; őt többször bántalmazással fenyegette, pedig a kiskorú gyermek mindössze a telefonján játszott vagy zenét hallgatott. Az egyik ilyen alkalommal a nagyapa az egyik kezében egy bozótvágó kést, míg másikban egy fejszét tartva támadt az unokájára.

A gyerek felé suhintott, aki azonban elkapta a fejsze nyelét, így nem sérült meg. Máskor szintén a túl sok zenehallgatás verte ki a biztosítékot az idős férfiban, ezért a fiút úgy ellökte, hogy eltört a kézközépcsontja. Egyszer a gyerek véletlenül eltalálta focilabdával nagyapját, aki erre kiszúrta azt. A lányát is egyre többször megfenyegette, hogy az életére fog törni. Ez a családtagokban olyan félelmet keltett, hogy elmenekültek közös otthonukból, majd segítséget kértek a marcali rendőröktől, akik őrizetbe vették a férfit. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az idős férfi ellen.